Bugün

DÜNYADA BİR İLK HEM İNSANSIZ, HEM ELEKTRİKLİ HEMDE SİLAHLI TÜRK HELİKOPTERİ

27 Şubat 2021 - 21:12

Türk mühendislerden dev bir başarı geldi. Dünyada bir ilki gerçekleştirerek hem insansız, hem silahlı ve yakıt olarak elektrik şarj dolumlu dünyanın ilk helikopterini yapmayı başardılar.

Türkiye savunma sanayisinden dev hamle ve çok önemli bir başarı gerçekleştirildi.  

Dünyanın ilk elektrik yakıtlı ve insansız ayrıca silahlı taarruz helikopteri " T-629 " ilk kez görücüye çıktı.

 Helikopterin elektrikli oluşu malum yakıt açısından son derece önemli peki bu helikopterin insansız ve silahlı oluşunun faydası ne olacak. Malum ülkemiz ve çevre coğrafyası terör yuvalarının üs merkezi halinde, sınırımızın dışında yakın komşu topraklarda ve onlarında denetleyemediği bölgelerde çok sayıda terör kampları söz konusu. Tabi silahlı uçaklarımızla bu kampları çok defa bombaladık. Lakin uçaklar çok yüksek irtifalardan uçarak bu görevlerini icra etmiş oluyor. Dolayısıyle etkili bombalama oluyor mu, yıllardır bu merak konusu zaten. Çoğu bombalamaların bir terör saldırısı sonrasında oluşu milletin o esnadaki moral bozukluğunu gidermek amaçlı yapıldığına dair bu konuda çok ciddi bir algı söz konusu.

 Şimdi gelelim insansız silahlı helikopter konusuna. Malum bahsettiğimiz o terör kamplarına pilotlarımızın hayatları söz konusu olduğu için vurulma ve düşürülme olmasın diye helikopterlerimizle çok daha yakından bir bombalama gerçekleştiremiyorduk. Ancak şimdi bu konuda Türkiye’nin eli çok daha rahat olacak. Terör yuvalarının burunlarının dibine kadar girip bu terör kamplarını rahatlıkla bombalayacağız ve bu helikopterler vurulmuş ve düşürülmüş olsalar bile en fazla maddi zayiat söz konusu olmuş olacak. Fakat o terör yuvaları bundan sonrasında artık bilecekler ki Türkiye artık onların yattığı yerlerine kadar hiçbir zayiatta vermeden girebilecek. Buda terör örgütleri için çok ürkütücü bir işkence ve caydırıcılık olsa gerek, Türkiye’nin her an ve her istediğinde hiç bir insani zayiat vermeden bunu yapabilecek kabiliyete sahip olması sebebiyle;  

 Bu dev projeye birlikte bakalım;

 

 Kaynak; TGRT Haber TV Youtube Kanalı