Bugün

KÖYDEN İNDİM ŞEHİR'E ( ZEKİ ALASYA, METİN AKPINAR, KEMAL SUNAL ) – TÜRK SİNEMASI

25 Ağustos 2020 - 14:50

‘’ Köyden İndim Şehir’e ‘’ Filminin yapım tarihi 1974 Türkiye, komedi filmi,

 Filmin Yönetmeni; Ertem Eğilmez

 ‘’ Köyden İndirim Şehir’e ‘’ filmi, daha önce çekilmiş olan ‘’ Salak Milyoner ‘’ filminin devamı kurgusunda ve şeklindedir.  

 Filmin oyuncu kadrosu çok zengindir.

 Başrollerde; Kemal Sunal - Zeki Alasya - Metin Akpınar ve Halit Akçatepe'yi görüyoruz. Filimde 4 kardeş, köylerindeki tarlalarında gömülü olan defineyi tarlayı sürerken bulduktan sonra, altınları bozdurmak için Ankara'ya köylülerinin yanına gelirler ve macera başlar.  

 4 Kardeşin, yolunda gitmeyen İstanbul macerasından sonra köylerine dönerek, kardeşler Saffet – Himmet - Hayret ve Gayret defineyi kendi tarlalarını sürerken bulunca hayallerine ulaştıklarını zannederler.  Altınlar ile beraber Kayseri’deki köylerinden yola çıkarak, Ankara’ya gelirler ve Hemşehrileri Kuyumcu Ali Rıza vasıtasıyla altınları paraya çevirmeye çalışırlar.

Kuyumcu Ali Rıza tanımadığı ve işine yaramazlar olarak düşündüğü bu Kayserili hemşehrilerini ilk görüşte sıradan sanıp dükkanından kovdurur. Daha sonra bu 4 kardeşin asıl niyetlerini öğrenince hürmette ve ikramda kusur etmez ve işi kendi evinde ve kendi odasında ağırlamaya kadar götürür. Fakat Ali Rıza altınlardan bir payda alamaz ve çocukların evlerini talan etmesine de engel olamaz.

 Yeşilçam’ın harika filmlerinden bir tanesi,  

Köyden İndim Şehir’e:

Filmin Oyuncu Kadrosu; Kemal Sunal – Zeki Alasya – Metin Akpınar – Halit Akçatepe – Meral Zeren – Tekin Akmansoy – Leman Çıdamlı – Oya Alasya – Perran Kutman – Mine Mutlu – Mete İnselel,

 Filmin Senaryosu; Zeki Alasya,

 Filmin Görüntü Yönetmeni; Hüseyin Özşahin,

 Filmin Yapımcısı; Nahit Ataman,

 Filmin Yönetmeni; Ertem Eğilmez,