Bugün

U L A K ( MESSENGER ) TÜRK SİNEMASI - ( İNGİLİZCE ALTYAZILI )

17 Ocak 2021 - 01:50

 

 

Ulak Filminin Hikayesi; Zamansız ve nerede olduğu bilinmeyen isimsiz bir köye bir gezgin gelir.

Yorgun gezgin, aslında bir ulaktır.

Anlatacak ve ulaştıracak hikayeleri vardır, söyleyecek sözleri vardır,... Onun hikayelerini her yerde ve her zaman diliminde olduğu gibi burada da en çok çocuklar sever. Kusursuz bir hayal gücüyle yazılmış olan bu büyülü ve aynı zamanda bir o kadarda ürkütücü bu hikayeler Ulak Zekeriya'nın dilinde çok büyük ve efsanevi birer destanlara dönüşür.

Çocukların sevdiği bu hikayeleri pek tabi ki her zamanda olduğu gibi büyükler sevmezler elbet, ya da tam tersi olur. Köy halkı Zekeriya'nın onlara kendisiyle beraber getirmiş olduğu bu sırları taşıyamaz ve gizemli bir sis çöker köyün üzerine,… İzlenilesi sahneler.

Son dönem sinemasının en çok dikkat çeken yönetmenlerinin en başında gelen Çağan Irmak imzalı film, izleyiciler tarafından da hissedilecektir ki, alışılagelmiş kendi tarzının bazı karelerde dışına çıkıyor ve özgün bir eser olarak diğer emsallerinin arasından sıyrılıp öne çıkıyor.

 

 Filmin Yönetmeni; Çağan Irmak,

 Filmin Vizyon Tarihi ve Türü; 2008 – Dram, Fantastik – Türkiye,  

 Filmin Oyuncu Kadrosu; Yetkin Dikiciler – Hümeyra - Çetin Tekindor – Kaya Akkaya -  Melis Birkan – Feride Çetin – Şerif Sezer,

Tür: Dram, Fantastik Ülke: Türkiye

 Filmin Süresi; 1 Saat 42 dakika,

 

Başta Çetin Tekindor olmak üzere, Filmin bütün oyuncu kadrosu muhteşem performans sergilemişler,… 

 English Subtitle,