Bugün

VALİ – TÜRK SİNEMASI HD

08 Aralık 2020 - 16:09

 

 

-Vali Faruk Yazıcı'nın en son görev yeri Denizli,

 Filmin ana teması güncel ‘’ enerji ‘’, 

  Yeni dünyada gizli ve açık bir şekilde gelişen politik oyunlar – komplolar, uluslararası ilişkilerin aslında tam merkezinde enerji sorunu yer almış oluyor.

 Filmin odağında Türkiye'nin ve Türk insanının içine düşürülmüş olduğu büyük bir komploya şahit olacağız.

 Filmde, enerjiye konu olan maden, uranyum. Türkiye zengin yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip olunduğu ortada ancak Türkiye maalesef enerji bakımından yoksul ve yoksun bırakılmış durumda ve kendine yetemez bir haldedir. Oyunun bu sürecini hazırlamış olan aktörler ile bu oyunu bozmak isteyen vatanseverlerin büyük mücadelesine şahit olacağız.

Filmin içinde, akıllarda soru işareti kalan şüpheli ölümler ve faili meçhul cinayetlere göndermede bulunularak kurulmuş bir komplo düzenine işaret edilecek.

 İl Valisi Yazıcı'nın çocukluk arkadaşları olan MTA Mühendisi Ömer Uçar ve mühendis arkadaşlarının, bölgedeki zengin uranyum madeni yatağıyla ilgili ulaşmış oldukları bilgiler üzerine başlayan bir dizi şüpheli ölümler ve art arda kaybedilen vatansever, fedakar ve vefalı bilim adamları ile mühendisler ve bu düzenin sürmesini isteyen sermayenin arkasındaki gizli ve açık güçler,

 Film, Türkiye çıkarlarını koruyanlar ile yağmalayanlar arasındaki çekişmenin işlenmesini konu alıyor.

 Filmin Yönetmeni; M. Çağatay Tosun,

 Filmin Yapımcısı; Ata Türkoğlu,

 Filmin Senaristi; M. Çağatay Tosun - Batur Emin Akyel,

 Filmin Oyuncuları; Uğur Polat - Erdal Beşikçioğlu – Şebnem Dönmez - İsmail Hacıoğlu – Özgür ÇEVİK - Hakan Boyav – Ahmet Somers ve Şemsi İnkaya, 

 Filmin Müzikleri; Ergin Arslan, Nail Yurtsever, Cem Tuncer -

 Filmin Görüntü Yönetmeni; Ferhan Akgün,

 Kurgu; Ufuk Özenateş,  

Filmin Yapım Yılı; 2008 -  

 Filmin Çıkış Tarihi; 9 Ocak 2009 -