Bugün

YUMURCAK KÜÇÜK KOVBOY ( İLKER İNANOĞLU, CÜNEYT ARKIN ) TÜRK SİNEMASI

01 Eylül 2020 - 21:33

 Yapım Tarihi; 1973 –

 Filmin Başrolleri; Cüneyt Arkın, İlker İnanoğlu,

 Restorasyonlu Yeşilçam filmi,

 Yumurcak Küçük Kovboy Filminin Konusu;

Vahşi Batı’da bir kasabada yaşayan Yumurcak ( İlker İnanoğlu ) ın, okulu tatil girmiş, evine tatil için dönerken haydut çetesi Demirbilek ile adamları tarafından kaçırılır. Annesi Maureen’den fidye talep ederler. Maureen oğlunun hayatından endişe duymaktadır. Oğlunu kurtarması için etrafta bu işi yapacak iyi silah kullanan bir kovboy arar. Fakat hiç kimse Demirbilek ve çetesi ile belalı olmak istemez.

 Maureen’de sorup soruşturup eskiden tıpkı Demirbilek gibi haydutları yakalayan haydut avcısı Keskin’i ( Cüneyt Arkın ) bulur. Keskin süper iyi bir silahşördür ve yıllar önce bir çocuğun ölümüne sebep olması yüzünden büyük bir vicdan azabı çekmekte, işsiz ve perişan bir hayat sürmektedir. Maureen’in çocuğunu kurtarması için yalvarmalarına daha fazla kayıtsız kalamaz ve işi yapmayı üstlenir.

 Demirbilek’in adamı olan Maureen’in yardımcısı Demirbilek’e Keskin olayını anlatır ve Keskini yakalatır. Maureen’e de Keskin’in Demirbilek tarafından öldürüldüğünü ve talep ettiği fidyeyi Demirbilek’e artık ödemek zorunda olduklarını önerir. Maureen bunun için çiftliğini ipotek eder.

 Demirbilek’in elinde tutsak olan Yumurcak, ortalık uyuyunca bağlanmış olan Keskin’in iplerini çözer ve kaçarlar. Bütün bunlardan habersiz Maureen fidyeyi Demirbilek’e götürürken yardımcısının da çetenin bir üyesi olduğunu fark eder. Demirbilek ve adamlarının Maureen’e saldırdığını gören Keskin ile Yumurcak kadını kurtarırlar. Keskin, çetebaşı Demirbilek ve adamını öldürür. Yumurcak böylece annesine kavuşur,…

Filmin Yönetmeni; Guido Zurli,

Filmin Görüntü Yönetmeni; Çetin Gürtop,

  Filmin Oyuncu Kadrosu; İlker İnanoğlu, Cüneyt Arkın, Alan Steel, Pascale Petit, Ida Galli ve Erol Taş,

 Filmin Yapımı; Erler Film –

 Filmin Yapımcısı; Pineschi, Türker İnanoğlu,

 Filmin Senaryosu; Erdoğan Tünaş, Arpad De Riso ve Fuat Özlüer,  

 

 İyi izlemeler,…